sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Very Merry Late Christmas !

Heei !

Meillä alko loma tossa viime viikon perjantaina, en oo oikeestaan tehny kauheesti mitään tän loman aikana. Aluks olin tosi peloissani että miten selviän kaks viikkoo täällä mettän keskellä neljän seinän sisällä, mutta oikeestaan tää on ollu tosi rentouttavaa kun on saanu vaan rauhassa chillailla, kattoo pll ja syyä suklaata, eikä oo tarvinnu huolehtii koulusta eikä mistään muustakaan arkeen liittyvästä.

En mä kuiteskaan ihan vaan oo sohvaperunana täällä makaillu, tän viikon alussa mun host iskälläkin alko joululoma ja metiin sen kunniaks sellaseen huvipuistoon, mikä oli täynnä kaikki kauniita jouluvaloja. Oli tosi kaunista kun oli ihan pilkkopimeetä ja kaikki eriväriset jouluvalot vaan loisti siellä kilpaa tummaa taivasta vasten.

Tossa ennen joulua Annika vietti tosi paljon aikaa sen poikaystävän kanssa, nii mäkin sit aattelin et mun pitäs keksii ittelleni myös jotain tekemistä, etten oo ihan nolife. Mentiin Sarinan kanssa kattoon se Catching Fire elokuviin ja oli kyllä tosi hyvä, paljon parempikin kun se ykkös osa! Itkin joku kolme kertaa ja pelkäsin kuollakseni niitä joitain kohtauksia! Ostin muutama viikko sitten sen ekan osan kirjana ja oon nyt tällä lomalla vähän lueskellu sitä ja aion kyllä lukee ne kaikki viel ennenkon tää mun vuosi on täällä lopussa. On ihanaa huomata kuinka paljon tää mun enkku on täällä kehittyny, nykyään pystyn jo kattoon leffat ihan noin vaan, eikä tarvi ees aatella mitään tekstityksiä, samoin kirjat menee jo ihan melkeen kun Suomea lukis. Tottakai mulla on vielä tosi paljon parantamisen varaa, mut on se ihana huomata aina vähän väliä kun on oppinu kaikkee uutta!
Hihi :)

Nyt kun tätä Holiday Seasonia vietetään, niin voisin kertoo vähän miten me ollaan juhlittu näitä juhlapyhiä. 24.12. On siis ihan tavallinen päivä jenkeille. Meijän host-vanhemmat lähti vielä viimehetken jouluostoksille jouluaaton aamuna ja viipy siellä pitkälle iltapäivään asti. Mun jouluaaton aamu menikin sitten perheen kanssa skypetellessä ja avasin myös Suomesta tulleet paketit joulun kunniaks :). Mulla on ihan liikaa karkkia nyt.. ! Oon tosi onnekas tyttö ja mulla on tosi ihania sukulaisia ja kavereita, en ois ikinä osannu odottaa niin paljon kortteja ja paketteja mitä sain! Kiitos tosi paljon kaikki, ootte aivan mahtavia! <3
Myöhemmin vielä koristelin mun joulusukan huomista varten, että pukki saa laitettuu sinne jotain mukavaa ! ja itapäiväl mentiin tappaan aikaa ja vähän kuvaileen Annikan kanssa pihalle. :)

Tännekkin se joulu sitten saapui, vaikkakin vasta 25.12.
Mä heräsin reippaana tyttönä jo 7 aamulla keitteleen riisipuuroa ja rusinakeittoo meijän host perheelle, suomalaiseen tapaan. Mun perhe rakastu siihen täysin ja sano että suomalainen riisipuuro lyö jenkkiversion mennen tullen. Tuli tosi hyvä mieli varsinkin kun tiiän etten oo mikään mahtava kokki ! Heti aamupalan jälkeen avattiin lahjat, joita oli kertyny kuusen alle jo aikamoinen kasa. Sain paljon kaikkia vaatteita ja koruja, ja koska mulla oli myös synttärit kyseisenä päivänä, sain vielä yhden extra lahjan. En ois ikinä osannu odottaa mun host perheeltä jotain noin arvokasta, nimittäin ne osti mulle Michael Korsin lompakon ! Wau, oli kyllä paras lahja piiitkään aikaan !
Iltapäivä kului vaan syödessä karkkii, hengaillessa perheen kanssa ja silleen. Syötiin myös jouluateria, joka tänä vuonna oli vähän erilainen, perunamuusia, vegekanaa, herneitä ja sämpylää. Oli kyllä tosi hyvää, mutta vaan erilaista. Toi ateria oli silleen tavallinen, ettei se tuntunu miltään spesiaalilta, niinkun yleensä jouluateria tuntuu. Nooh, ens vuonna sitten taas!

Me :)

Happy Girl!

Oon nyt tässä loman aikana innostunu taas lakkaileen kynsiä kun vihdoin on aikaa! :)


Tänään oltiin Seattlessa meijän vaihtariporukan kanssa shoppailemassa. Löysin leggingsit Abercrombibe&Fitchiltä ja yhen kaulakorun Forever 21lta. En siis kauheemmin mitään, mutta melkein kaikki mitä mun ostoslistalla olikin.
Seattlessa käyminen saa mut joka kerta vaan enemmän ja enemmän valaistuun siitä kuinka hyvin mulla ja yleensäkkin suurimmalla osalla suomalaisista asiat oikeesti on. Seattle on ehkä kurjin kaupunki missä oon käyny, en tarkota etten tykkäis siitä kaupungista, mutta siellä on tosi paljon asioita jotka on huonosti, liittyen ihmisten hyvinvointiin. Siellä on tosi paljon kodittomia ihmisiä ja nistejä, jotka molemmat pelottaa mua. Ne on tosi raukkoja ja elää kurjissa oloissa, eikä kukaan välitä niistä. Suomessa sentään sossu antaa tukia heikko-osaisille ja kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus hyvään koulutukseen, tosi edullisesti ja vaikka asiat meniskin pieleen, valtio takaa jonkinmoisen rahan, jonka avulla sitten voi koittaa taas päästä omille jaloilleen. Mua harmittaa tosi paljon täällä kun joillain ihmisillä ei yksinkertasesti ole varaa koulutukseen, kun täällä kaikki korkeakoulut maksaa vähintään sen 15 000e vuodessa. Ja jos ei oo rahaa koulutukseen, ei oo myöskään tulevaisuutta, sillä myös täällä on työpaikat kiven takana, paljon ihmisiä ja vähän työpaikkoja. Me ollaan tosi onnekkaita, meillä on tosi hyvä systeemi koulutuksen ja valtion turvan kannalta, en ymmärrä ihmisiä Suomessa jotka heittää sen mahdollisuuden hukkaan. Täällä ihan varmasti kellä tahansa ois motivaatiota opiskella jos tietäis että niitten korkeakoulu olis taattu ilmaseks kaikkien opiskeluvuosien ajaksi. Täällä tarvii olla tosi hyvä jossain urheilulajissa, tai sit koulussa, että saa stipendin johonkin collegeen, eikä se stipendikään välttämättä takaa taloudellista turvaa koko opiskeluajaksi.


Ajattelin vielä tän mun vaihtarivuoden alussa että haluun muuttaa ulkomaille opiskeleen, mahdollisimman kauas Suomesta, mutta tää vuosi on avannu mun silmiä vähän enemmän, ja oon pikkuhiljaa alkanu ajatteleen, että kyllähän se Helsinkikin ihan kivalta kuulostais. Oon ehdottomasti enemmän kaupunkilaistyttö kun maalainen. Haluun viettää mun nuoruuden jossain isommassa kaupungissa kun Tampere. Sit oon myös miettiny Irlantia tai Ruotsia. En oo käyny Tukholmassa kauheen montaa kertaa, mutta muutaman kerran ja todellakin rakastan sitä kaupunkia. Se ois just sopivan kokonen mulle ja sitä paitsi rakastan ruotsin kieltä (vaikkakin oon jo unohtanu tyyliin kaiken täällä ollessani hmm..) ja sitä tunnelmaa mikä Tukholmassa on, kaikkine pikku kahviloineen ja putiikkeineen. Oon ajatellu että voisin just mennä jollekkin International Business-linjalle tai jotain, niin että ne luennot ois enkuks, ettei tarvis ruotsia täydellisesti osata. Tottakai senkin sitten oppis siellä miltei täydellisesti muutamassa vuodessa. No joo, oon tällänen ikuinen haaveilija. Tykkään suunnitella mun tulevaisuutta ja unelmoida suuria. Ajattelen aina elämää eteenpäin ja välillä mun on vaan vaikeeta pysyy tässä hetkessä nyt. Mut ehkä se on vaan mun luonne millanen oon. :)xx:Emppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti