lauantai 14. syyskuuta 2013

Eat diamonds for breakfast and shine all day!

Heippa muruset!

Nyt tässä kirjottelussa on ollu taas aika pitkä tauko kun koulu alko! Oon oikeesti vaan niin poikki iltasin et meen vaan nukkuun kun en jaksa tehä mitään! Koululla tulee joka päivä vietettyy sellaset 10h, koulua on 8-14.30, lenttisreenit siitä heti perään 15-18, sitten pitääkin kiiruhtaa kotiin syömään ja tekeen läksyjä. Siihen mennessä kun oon saanu läksyt tehtyä onkin jo aika mennä nukkumaan :D

Koulu on alkanu ihan hyvin, lukuunottamatta sitä et oon välillä vähän pihalla kaikesta. Mulla ei ees oo ollu sanakirjaa ja täs on ollu jo neljä testiä tän puolentoista viikon aikana.. :D No on ne varmaan ihan ok menny, ärsyttää vaan kun en voi selittää niitä asioita yhtä hyvin kun suomeks osaisin !!! Ehkä kaikista vaikeinta on ollu lakitunnil, google-kääntäjästä on tullu mun hyvä ystävä viimeaikoina kun oon yrittäny opetella lakisanastoo ja USAn lakisysteemiä enkuks...
Team Sports tunneilla on ollu hauskaa ku ollaan pelattu tosi paljon softballii ja oon vähän kujalla siitä, kun se on kummiskin aika paljon erilaista kun pesis, en esim. tienny et aina kun lyö sitä palloo pitää juosta ja siinä on rajaton määrä syöttöjä joka tekee siitä huomattavasti kivemman pelin kun pesis, hah :D Onneks noi kaikki on tosi ymmärtäväisii et en voi osaa/tajuu kaikkee ja ne kannustaa vaik ei onnistuiskaan niin aina kuulee "nice try" :).

Oon huomannu sellasen jutun näis jenkeis et oikeesti jotkut on tositosi tyhmiä, en tarkota nyt millään pahalla mutta ihan tosissaan tässä on muutama kysymys mitä multa on kysytty sinä aikana kun oon ollu täällä:
1.Onko Suomessa juoksevaa vettä?
2.Yks tyttö meijän lenttistiimistä: "Mistä ootte kotosin, Annika ja Emilia?"
   Mä: "Suomesta ja Saksasta"
   Tyttö:"Siistii, puhutteko samaa kieltä?
3.Onko teillä puhelimia Suomessa?
4.Ootko opiskellu Englantia ennen kun tulit Usaan?
5.Missä on Suomi?
6.Mitä kieltä puhutte Suomessa?
Ihan tosissaaan kuin tyhmiä voi ihmiset olla :D:D:D:D:DDD Kaikella rakkaudella mut... Suomi ei oo mikään kehitysmaa.

Viime perjantaina olin mun elämäni ekassa jenkkifudis-pelissä! Oli ihan sairaan hyvä tunnelma siellä ja oikeesti tunsin tosissaan kuuluvani sinne kouluun! Tää amerikkalaisten koulujen yhteishenki on vaan jotain niin sanoinkuvaamatonta! Oikeestaan koulu on tärkein osa elämää täällä tosi monelle, niin ainakin tuntuu, sillä kaikki, kaverit, harrastukset ja klubit on koululla.


Lauantaina lähettiin ajeleen fairiin, noin 2 tunnin päähän meijän kotoota, sitä tapahtumaa on vähän vaikee selittää, mut se oli niinkun jonkin tapanen  messujen/huvipuiston/maatalousnäyttelyn- sekotus, en tiiä, siel oli ihan kaikkee ! Plus melkein kaikki ruoka sillä oli friteerattua! Niin amerikkalaista! Me syötiin friteeratttua kesäkurpitsaa ja suolakurkkuja! Kesäkurpitsa oli hyvää, suolakurkuista en muutenkaan välitä niin ne ei ollu mitenkään kauheen hyvii ees friteerattuna. OI VITSI joo ja sit maistoin huom, maistoin pikku palasen friteerattua voita! Joo se oli aika tosi epäterveellistä ja älllöttävää! Niinkun friteeratun taikinan sisällä oli voipallo joka syötiin mansikkahillon kanssa. Ei ollu ihan mun juttu.

Mulla oli tällä viikolla ensimmäiset lenttispelit ja meillä meni ihan hyvin, vaikka hävittiin molemmat niin  silti pelattiin tosi hyvin yhteen ja voitto jäi molemmilla kerroilla kiinni vaan muutamasta pisteestä! Mulla on ollu vaan vähän ongelmii mun läksyjen kanssa kun yleensä peleis menee siihen kymmeneen asti illalla, joka siis tarkottaa 14 tuntia koululla, niin mulla ei oo oikeen ollu aikaa ahertaa läksyjä, mikä on mulle tosi outoo, kun Suomes oon tottunu näkeen melko paljon vaivaa opiskelujen eteen. Yritän hokee ittelleni että tää vuosi ei kuiteskaa merkkaa mulle mitään Suomes ni who cares, YOLO, ainoo juttu mitä mun pitää tehä, on pitää mun arvosanat C:n tasolla, joka merkkaa suomes noin 7. Enköhän siihen pysty :).
Oon nyt ollu täällä jo kaks päivää vajaa kuukauden ja maanantaina sain kuulla ihanan lauseen joka oikeesti oli mun päivän kohokohta kuulla se! "Sun enkku on parantunu tosi paljon siitä kun tulit tänne!" Oih oon niin onnellinen että oikeesti nyt tiedän et en oo niin surkee kun luulen olevani! Ja tänään kysyin yheltä kamulta et onks mulla tosi vahva aksentti, niin se sano et kuulostat melkein normi jenkiltä jo! Oon niin ilonen! Eikä oikeestaan se pikku aksentti siellä mitään haittaa kun kaikki on silleen et mulla on ihana aksentti ja kun meillä oli marketing-tunnilla esitelmä ja olin silleen et jooooo mun ei tavi esitellä meijän työtä niin mun ryhmä oli vaan et joojoo sä voit lukee kun kaikki rakastaa sun aksenttias! Hmm :D

Tänään sain ihanan paketin äitiltä, ruisleipää, fazerin omar-suklaata (mun lempparii), paljon salmiakkia, ihanan kortin ja sanakirjan! Tuli ikävä! :'( Mut sanakirjan ansiosta nyt ehkä pärjään paremmin tunneilla, ehkä!


Huomenna meillä on pizza party ja meijän kotiin tulee muita vaihtareita ja jotain paikallisiikin, hauska ilta siis tiedossa! Nyt nukkumista, kello on jo tosi paljon!

xx: Emppu

1 kommentti:

  1. Me tehaan noitten pelien aikana (tai ainaki kotipeleis) sillee et ku paastaa 15.15 koulusta ni yleensa melkei 2h vapaata hillumist koulul ni syyaa ja samal siin tehaa laksytki

    VastaaPoista