sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Viimesiä Viedään

Moikka!

On tässä taas kulunu hetki siitä kun viimeks postailin, ehkä tää blogin pitäminen ei kummiskaa ihan oo mun juttu, kun en oikeen saa aikaseks päivitellä, vaikka taas on tapahtunu niin paljon kaikkee mainitsemisen arvosta! Käykää ihmeessä kurkkaan mun instagram-profiili eemppu_, sinne tulee useemmin päiviteltyä kuvia :). 

Mulla countteri näyttää 20 päivää Suomeen, joten alle kolme viikkoo niin oon takasin!! Mulla on tosi hämmentyny olo tosta palaamisesta, koska musta tuntuu että en oo vielä valmis lähteen ja tuntuu et täällä ois niin paljon kaikkia juttuja mitä en oo vielä päässy tekeen ja niin paljon ihmisiä kehen en oo tutustunu, mutta tiiän että vaikka kuinka paljon tekisin juttuja ja vaikka tutustuisin kuinka moneen ihmiseen, tiiän, että en koskaan tavottais tyytyväisyyttä, tarkotan, että aina on parantamisen varaa kaikessa. Sori jos tää mun teksti on jotenkin sekava, mutta niin on mun tunteetkin! Pelottaa myös jättää kaikki kaverit tänne ja sanoo heipat viimesen kerran piiiitkään aikaan, sillä lennot on tosi kalliita tänne melkein toiselle puolelle maailmaa. Mutta mulla on muutama kaveri Suomessakin ketä en oo nähny sitten peruskoulun jälkeen mut tiiän et ne on mun kavereita silti, ja puhutaan ain välil fbssä. Jos ne on oikeita kavereita niin ne säilyy. Tiesin kuitenkin, että tuun asusteleen täällä vaan vuoden verran ja Suomeen palattua voin jatkaa mun elämää ja alkaa miettiin että mitä haluun mun elämällä tehä, tää vuosi täällä kun ei vaikuta mihinkään, tää on vähän ku sellanen "karkausvuosi".

Tein tossa yks päivä vähän listaa mitä tuun täällä jenkeissä kaipaamaan:

  • Ruokavalikoimat kaupoissa // Täällä on helppo syödä terveellisesti, mutta tosi helppo syödä epäterveellisesti. Valikoimat on tosi isot, myös mustikoita ja mansikoita saa tuoreena ympäri vuoden semi halpaan hintaan, kasvisruokaa löytyy niin monenlaista ja kaikista ruuista löytyy tosi montaa eri merkkiä, ja pienemmätkin marketit on huomattavasti isompia Suomen omiin verrattuna.
  • Kieli // Ennen kun tulin tänne, olin tosi epävarma mun enkusta, ja no... ehkä ihan syystäkin :D Olin huono. Mun aksentti oli tosi iso ja kaikilla oli vaikeuksia ymmärtää. Mutta mä tein tosi paljon töitä sen eteen et saisin mun aksentin ees vähemmäks, kuuntelin tosi paljon miten sanat lausutaan ja kysyin paljon kysymyksiä. Mutta nyt haluun puhua enkkua ja mulla ei oo enää mitään epävarmuuksia sen puhumisen suhteen. On mulla kyllä vielä tosi paljon opittavaakin.
  • Vaatekaupat // Täällä on niin paljon sellasia kauppoja mitä ei oo Suomessa ja tuun niin kaipaan myös edullisia hintoja! en varmaan raaski ostaa mitään enää Suomesta kun oon tottunu näihin halpoihin hintoihin.
  • Drive in- elokuvateatterit // eli leffateatterit, joihin mennään autolla. Niissä on oma tunnelmansa, kun ilta hämärtyy, saa kääriytyy peiton sisään ja kattella leffaa isolta screeniltä joko ulkoilmassa tai auton sisällä. True American! <3
  • Vuoret // Washingtonin osavaltio on täynnä järviä ja vuoria. Rakastan mennä iltalenkille mun ihanan tanskandogin kanssa ja kattella auringon laskemista vuorten taakse.
  • Koulun helppous // Täällä mun ei tarvi nähä kouluun juuri lainkaan vaivaa ja silti pystyn pitään mun arvosanat A:n ympärillä. Toisaalta välillä tulee vähän tylsää koulussa ja motivaatio meinaa loppua, mutta onhan se rentoilu loppujen lopuks ihan kivaa ;)
  • Roadtripit // Ollaan matkusteltu mun host-perheen kanssa tosi paljon, huhtikuussa mentiin Californiaan, Toukokuussa Oregoniin ja viime viikonloppuna vielä Forksiin eli sinne Twilight kylään ;)! Ollaan myös tehty useempia retkiä ympäri Washingtonia tän vuoden aikana. Tykkään istuu autossa, kuunnella musiikkia ja kattella vaihtuvia maisemia ja no, aika useesti myös nukkua!! :D 
  • Ihmisten avoimuus // Tätä kohtaan mulla on kyllä vähän sellanen viha-/rakkaussuhde, meinaan kun en itte oo mikään ylisosiaalinen ja välillä ihmiset jotka puhuu mulle, saattaa loukkaantuu kun en puhu kauheesti. Kun täällä ihmiset ajattelee että hiljaa oleminen on kiusallista ja no, mä oikeestaan tykkään välillä olla ihan rauhassa. Kuitenkin tykkään kun ihmiset puhuu ja välittää toisista ja siitä miten niillä menee. Täällä on tosta syystä varmaan myös helpompi saada kavereita.
Tossa nyt muutama. Oishan niitä nyt jotain muitakin, mutta en haluu tästä postauksesta mitään himo pitkää nii jaksatte myös lukee :) Nyt vähän kuvia mun viime viikoilta!!Drive in's :)

Mun Niket saapu vihdoin! <3


Aurinkoa ja tuoreita mustikoita <3
Ostin noi aurinkolasit viime viikolla Forever 21:sta, vähän päälle 5 dollaria, eli joku 4 euroa!

Sain mun letterin tenniksestä! Letterin saaminen oli yks mun isoimmista tavoitteista täällä ja nyt se kävi toteen! :)

Oltiin perjantaina kävelemässä meijän koulun trackkii ympäri kun siel oli sellai hyväntekeväisyystapahtuma syöpää vastaan. Oli tosi kiva ilta ja tuli kyllä käveltyäkin aika tosi paljon! #Twinning 


Yritän vielä muutaman postauksen saada väännettyä ennen kun palaan, siihen asti moikkelis !
<3: Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti