perjantai 11. huhtikuuta 2014

California Part 1.

Heippa!

Meillä tosiaan oli viimeviikolla springbreakki ja tossa aikasemmin olinkin jo kertonu että mennään Kaliforniaan. Koko viikko siinä meni, lähettiin sunnuntaina aamuyöllä ajeleen ja kotiin päästiin takasin seuraavana sunnuntaina iltapäivästä. Olin tosi väsyny sen reissun jälkeen, niin en aikasemmin jaksanu tulla kirjotteleen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! ;) Oon aina halunnu tehä roadtripin ja nyt on sekin koettu. Meillä ois olu vaihtoehtona lentää myös, mutta päätettiin ajaa. Mun mielestä se oli parempi idea. Nähtiin niin paljon kaikkee mitä ei oltas nähty jos oltas vaan suoraan lennetty. Kalifornia on täynnä viinitarhoja ja maaseutumaisemaa.

 Tää alko mietityttän mua matkalla. Siis se että kuinka suurin osa tulevista vaihtareista aina toivoo osavaltiokseen Kaliforniaa, New Yorkkia yms. näitä perus "Cooleja" osavaltioita. ja yleensä ihmiset ketä toivoo näitä alueita on kaupunkilaisia ja olettaa että pääsee jenkeissäkin asuun kaupunkiin. Totuus on kuitenkin se että Amerikka on täynnä maaseutua. Onhan täällä kaupunkejakin, mutta tosiaan maaseutu on niin paljon yleisempää kun kaupunki. Kaikkien tulevien vaihtareitten pitäis ymmärtää se tosiasia että jos haluaa hakee Amerikkaan vaihtoon, kannattaa olettaa että päätyy maaseudulle. Tosi harva päätyy minnekkään suurkaupunkiin. Mä itte asun aika keskellä ei mitään. Aluks olin vähän että joo-o, vähän on erilaista mun kotiin verrattuna, kun tosiaan asun Tampereen keskustassa, mutta tähän tottuu ja oon asunu lapsena maalla, niin on tää ihan kivaakin! Ainoo vaan mikä ärsyttää tai silleen niin on se että joka paikkaan tarvii aina kyydin. Pitää vielä lisätä että myös mä painotan sitä että perhe vaikuttaa niin paljon enemmän siihen millanen sun vuosi tulee oleen kun paikka missä asut. Mutta joo, tossa vähän mietittävää jos tätä blogia sattuu joku lukeen joka haluis jossain vaiheessa lähtee vaihtoon!

Mutta takasin asiaan, voisin kertoo mun matkasta kuvin, kun niitä tuli otettua _todella_ paljon.

Eka päivä meni lähinnä ajellessa, 12h etelään päin. Pysähdyttiin kuitenkin meren rannalla kuvailemassa ja käytiin red wood forest -tuliaiskaupassa. Ei ollu oikeesti lämmin siellä, vaikka mulla onkin vaan toppi päällä, siel oli aika kylmä :o!


Ensimmäinen kokonainen päivä vietettiin osin Red Wood Forestissa ja osin tien päällä taas. :)


Ajattelin tehä tästä postauksesta tälläsen luonnon läheisen ja ens kerralla sitten keskittyä pelkästään San Franciscoon! Eli käytiin myös Yosemiten kansallispuistossa ja näkymät oli niin kauniit! Se oli kaukana vuorilla niin siel oli vielä vähän luntakin jäljellä! Mutta meille sattu lämmin päivä, niin hyvin tarkeni pitkähihasella :).


Tuossa vähän kuvia! Toisiaan, yritän ielä tän viikonlopun aikana väsäillä sen toisen postauksen San Franciscosta, se oli mun mielestä paras osa tosta lomasta ja sellanen mitä en tuu koskaan unohtaan. Tää Kalifornia reissu oli yks mun ikimuistosimmista asioista mitä oon tehny täällä ! :)

Nyt on aika mun mennä tuutimaan!
Öitä <3!
<3:Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti